خوش اومدی به این آموزش رایگان و جذاب

توی این آموزش قراره یاد بگیرید که چجوری باید دامنه ی خودتونو انتخاب کنید تا نتیجه ی فوق العاده ای از سایتتون بگیرید .

 

تعریف دامنه

دامنه همان نامیست که افراد برای پیدا کردن وبسایت شما در گوگل سرچ میکنند . به عبارتی اگر وبسایت شما را یک خانه در نظر بگیریم ، دامنه ی وبسایت آدرس سایت شماست . دقت در تعیین دامنه به شدت امری حساس و پر اهمیت هست چرا که دامنه قابلیت تغییر نداره . سایت و برند شما با اون نام شناخته میشه و سر زبون ها میفته پس خیلی باید دقت و تحقیق انجام بشه بر سر این موضوع مهم . دامنه ی شما تا حدی روی سئوی وبسایت شما هم تاثیر گذار هست .

چطور باید دامنه ی سایتم رو انتخاب کنم؟

در ابتدا شما باید اسم کسب و کار یا اسم خودتون که میخواید تبدیل به نام و برند وبسایتتون بشه رو روی سایتتون بزارید . اگر برندی ندارید و نمیخواید اسم و فامیل خودتون روی وبسایت باشه… شما باید به حیطه ی کاریتون توجه کنید و اسم دامنتون رو بر اساس هویت وبسایت تعیین کنید . مثل وبسایت Varzesh3.com که نام وبسایت رو در حیطه ی فعالیت وبسایت انتخاب کردند که به سئو هم کمک میکنه و جزو وبسایت های برتر ایران هست .

بخش های متفاوت دامنه ی وبسایت

دامنه وبسایت از بخش های متفاوتی ساخته شدند . برای مثال دامنه https://www.woldsl.com از چهار بخش تشکیل شده که اولین بخش این دامنه پروتکل نام داره . بخش پروتکل همون https یا http هست که قبل از نام دامنه نوشته میشه . گوگل برای متوجه شدن اینکه یک وبسایت برای مخاطباش امن هست یا نه از پروتکل https استفاده میکنه که هر وبسایتی ندارتش . اگه شما یک دامنه تهیه بکنید وبسایت شما پروتکل http رو داره که در حالت امن نیست . در این صورت کنار نام دامنه تون علامت خطر که نشان دهنده ی امن نبودن وبسایت هست نمایش داده میشه .وقتی پروتکلتون تبدیل به https بشه کنار نام دامنه ی شما شکل قفل که نشانه ی حالت امن هست نمایش داده میشه و وبسایتتون رو امن میکنه مقایسه http g https

بخش بعد (subdomain ، ساب دامین) یا همون www قبل از نام دامنه که ما به این وسیله میتونیم بخش های متفاوتی به وبسایت خودمون اضافه کنیم . وقتی این اتفاق بیفته گوگل این دو نشانی رو به عنوان دو وبسایت جداگانه میشناسه اما از نظر فنی به هم مربوطند چرا که توی یک هاستینگ قرار دارند.

مهم ترین بخش دامنه ، نام دامه هست که شما به شخصه خودتون انتخاب میکنید که چه دامنه ای رو برای خودتون انتخاب بکنید . بهترین انتخاب قطعا اسم برند حقیقی یا حقوقی خودتونه که روی وبسایتتون قرار بگیره . از اونجایی که نام دامنه تا حدی روی سئو تاثیرگذاره و وبسایت شما قراره به اون اسم شناخته بشه خیلی باید روی انتخابش دقت بشه .

موجودی دامنه

برخی دامنه ها مثل دیجی کالا ، ول دی اس ال و خیلی از نام های دیگه گرفته شده و شما نمیتونید اون هارو به عنوان دامنه انتخاب کنید . برای اینکه متوجه بشید که آیا دامنه مد نظرتون موجوده شما باید به وبسایت who.is مراجعه کنید به طوری که شما وارد این وبسایت میشید ، دامنه مد نظرتون رو وارد میکنید و این وبسایت به شما نشون میده که کدوم دامنه ها برای شما قابل استفاده هستند . اما موجودی دامنه با پسوند ir رو نشون نمیده . برای اینکه موجودی دامنه با پسوند ir رو استعلام کنید باید به وبسایت whois.nic.ir مراجعه کنید و استعلام موجودی دامنه رو بگیرید .

نکاتی که باید در انتخاب دامنه

شما باید در انتخاب دامنه خیلی دقت کنید چون تغییر در آینده مشکل خواهد بود . همینطور همه قراره وبسایت و برند شما رو به این نام بشناسند پس بهتره وقت خیلی زیادی برای این انتخاب بزارید . یکی از بهترین روش ها برای انتخاب نام دامنه اینه که شما اسم برندتون رو به عنوان یک دامنه استفاده بکنید . اسم برندتون میتونه حقیقی یا حقوقی باشه و یکی از بهترین نام هاییه که میتونید انتخاب کنید . از اونجایی که نام دامنه تا حدی روی سئو تاثیر میذاره ترجیحا نام دامنه با موضوع کاریتون هم معنی یا یکی باشه .

1 – نام دامنه کوتاه و ساده باشد

2 – معرف برند شما باشد

3 – باید به راحتی قابل فهم و تایپ کردن باشد

4 – از خط تیره ، آندرلاین یا … استفاده نکنید

5 – دامنه تایپ متفاوت نداشته باشد  برای مثال fatemeh و fateme که دو حالت نوشتاری داره و اگه شما به صورت گفتاری به کسی اسم دامنتون رو بگید دچار تردید توی نحوه ی نوشتن دامنتون میشه .

6 – اگر عدد جزو برند باشه مانعی در استفاده داخل دامنه ندارد مانند cr7 . ولی اگر جزوی از برند نباشه و برای مثال چون دامنه مد نظرتون گرفته شد عدد گذاشتید پیشنهاد نمیشه .

7 – نام هایی که میتونید به بعد از دامنتون اضافه کنید تا دامنه موجود بشه .

pro / vip / store / shop / top / best / beauty / pak / tutorial

برای مثال woldslpro.com

8 – فعالیتتون رو نباید با نام دامنه محدود کنید .

9 – از نظرات دیگران درباره ی نحوه ی نوشتاری دامنه مدنظرتون استفاده کنید .

10 – از ابزار های انتخاب اسم کمک بگیرید مانند وبسایت (اسم یار)

پسوند های دامنه

  • com : مخفف commercial که برای وبسایت های بین المللی استفاده میشه و یکی از پسوند های پرکاربرد در ایران هست.
  • ir : مخفف iran که یکی دیگه از پسوند های پراستفاده در ایران هست که برخی محدودیت های خاصی دارند .
  • net : مخفف network که وبسایت هایی که در حیطه ی نت فعالیت میکنند از این پسوند استفاده میشود .
  • gov : مخفف government که وبسایت های دولتی از این پسوند استفاده میکنند .
  • int : مخفف international که برای وبسایت های بین المللی استفاده میشود .
  • org : مخفف organization هست که برای وبسایت های سازمانی استفاده میشود .
  • biz : مخفف business هست که برای وبسایت های بیزینسی استفاده میشود .
  • info : مخفف information که برای وبسایت های خبری و اطلاعاتی از این پسوند استفاده میکنند
  • edu : مخفف education هست که برای وبسایت های آموزشی استفاده میشود .
  • پراستفاده ترین و بهترین پسوند ها در ایران ir و com هستند